В изявлението се казва: Българското общество преминава през тежка духовна и

...
В изявлението се казва: Българското общество преминава през тежка духовна и
Коментари Харесай

Светият синод призова да се молим заради изборите

В изказването се споделя:

 

" Българското общество минава през тежка духовна и институционална рецесия. Устоите на неговото единение и организация са подложени на съществени тествания. Всички ние, с изключение на православни клирици и християни, сме в същото време и членове на това общество.

 

Най-големият недостиг в актуалния свят е дефицитът на смирение. Единственият благонадежден път към единството и напредъка на българския народ е пътят на покаянието, от което имаме витална нужда. Покаянието значи смяна на метода на мислене: доверие на Бога, повече в сравнение с себе си, отвод от егоизма, себелюбието, индивидуализма, гоненето на персоналния интерес. Означава да мислим, да живеем и да се трудим за Бога и за нашия близък, осъзнавайки и борейки се със своята прегрешение.

 

Поради гореизложеното, в предизборния интервал призоваваме българския народ към усърдна молитва за превъзмогване на духовните язви и печалните разделения измежду българския народ, за възобновяване на институционалните устои на българското общество и страна.

 

Нека с молитва се потрудим за духовното ни подсилване и обръщането на народа ни към Бога, от Когото е всеки идеален подарък (срв. Як. 1:17), в това число духовното ни събуждане, духовното и физическо здраве и съгласие на публичния организъм ".

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР